Toegankelijke buitenruimtes met duurzame bestrating

stradus foto header

De buitenruimte van een gebouw, bedrijvencomplex of andere openbare ruimte moet voor iedereen toegankelijk en begaanbaar zijn. Dat geldt voor auto’s, fietsers, rolstoelgebruikers, leveranciers, enzovoort. De bestrating van een terrein speelt hierin een grote rol. Naast de toegankelijkheid bepaalt de bestrating ook voor een groot deel de karakteristiek van een buitenruimte. Ook op het gebied van bestrating is het mogelijk om duurzame keuzes te maken.

Toegankelijkheid en veiligheid zijn twee hoofdpijlers bij het kiezen van een passende bestrating voor een buitenomgeving. Door te spelen met verschillende vormen, kleuren en materialen kan bestrating ook bepalend zijn voor de uitstraling van een gebouw of site.

stradus open bestrating

De tijd waarin gebouwen zich volledig omringden met een uitsluitend harde bodem is voorbij. Men kiest er steeds vaker voor om meer groen te implementeren in woon-, werk- en leefomgevingen. Het maakt een buitenruimte niet alleen aangenamer, maar ook meer ecologisch en omgevingsvriendelijker. Een open bestrating, waarbij men plaats tussen de tegels laat, draagt bij aan het groene karakter van een omgeving wanneer men tussen de tegels gras laat groeien. Open bestrating zorgt er ook voor dat hemelwater de bodem kan binnendringen waardoor de grond minder snel uitdroogt en het waterpeil minder snel zakt, maar ook dat de buitenomgeving minder snel kan overstromen.

Met het brede gamma van Stradus, kan men kiezen voor de combinatie van een toegankelijke, veilige maar ook duurzame bestrating voor buitenomgevingen van woon-, werk- en leefruimtes. Naast functionaliteit focust Stradus ook op de esthetiek van een buitenruimte. Aan de hand van een uitgebreid assortiment kan men karakter geven aan de buitenomgeving door te spelen met grootte, kleur en het implementeren van groene ruimtes. Stradus heeft ook een gamma aan ecologisch verantwoorde bestrating, met cementvrije betonproducten met een kleinere CO2-voetafddruk. Bestrating en groen kunnen hier hand in hand gaan en kunnen elkaar in een duurzame omgeving perfect aanvullen.

Foto's: © Stradus

Duurzaamheid
Bestrating
Stradus
Open bestrating

B2Build Academy verenigt het volledige bouwteam. Want discipline-overschrijdend denken is de beste garantie voor toekomstgerichte oplossingen. B2Build Academy biedt kennis en inspiratie, trends en evoluties.

Onze bouwpartners

ACO
Axioma
Dipla
Ebben
Agaris
Stradus
Design Express
Proludic
Vivara pro

Word partner en zet proactief in op kennisdeling, samenwerking en dialoog tussen alle actoren binnen de bouwsector. Ontwikkel samen met niet-concurrentiële partners leadgenereratie op basis van gepersonaliseerde content rond referentieprojecten, hybride events en performante online marketing.

Onze kennispartners

PCS
Corridor
Natuurpro

Onze corporate partners

Claerhout Communicatiehuis

De Zevende Gevel maakt deel uit van het B2Build Mediaplatform. Onze corporate partners onderschrijven de doelstellingen van B2Build, waarbij we ons richten tot de verschillende actoren in de bouwsector. Steeds met het oog op duurzame en circulaire ontwikkelingen of toepassingen in functie van samenleving en eindgebruiker.

Sluit gratis aan bij B2Build Academy en geniet van deze voordelen

  • Toegang tot onze zes thematische bouwplatformen
  • Deelname aan inspiratie-events rond actuele kennis uit de bouwsector
  • Netwerking met het bouwteam
  • Rechtstreeks contact met 60 fabrikanten